Courrejolo(-regado)
Convolvulus lineatus
Convolvulaceae
Noms en français : Liseron à rayures parallèles, Liseron rayé.
Descripcioun :La courrejolo-regado trachis dins li marlo e argielo sablouso un pau bagnado l'ivèr e proun seco l'estiéu. Se vèi subretout dins li plano de coustiero. Se recounèis à si fueio sedouso argentado e plegado. Li flour soun d'un rose palinous.
Usanço :Dèu bessai agué lis mémi prouprieta lachativo e purgativo que la courrejolo de champ. Pamens caup proun de tanin e vau miés se mesfisa de trop n'en prendre.
Port : Erbo
Taio : 5 à 30 cm
Fueio : alterno
Tipe bioulougico : Emicriptoufite
Cicle bioulougico : Planto renadivo
Gènre : Convolvulus
Famiho : Convolvulaceae
Ordre : Solanales
Coulour de la flour :
Roso
Petalo : 5
Ø (o loungour) flour : 2 à 3,5 cm
Flourido : Printèms
- Estiéu
Sòu : Ca
Autour basso e auto : 0 à 800 m
Aparado : Noun
Mai à juliet
Liò : Tepiero seco
- Trepadou
- Marlo
Estànci : Termoumediterran à Mesoumediterran
Couroulougi : Estenoumediterran
Ref. sc. : Convolvulus lineatus L., 1753
Glicerìo
Glyceria notata
Poaceae Graminaceae
Nom en français : Glycérie à feuilles pliées.
Descripcioun :Aquéu grand gramenun trachis en ribo d'aigo. Porto de fueio larjo, un pau plegado. Fai de lònguis enflourejado en paumo, li nous d'en bas an mai de dos ramo verticilado. Lis espigau fan de 10 à 25 mm e lis antèro, jauno, de 0,7 à 1,5 mm .
Usanço :Couneissèn pas d'usanço particuliero pèr aquelo planto. Escriéure au site se n'en sabès mai.
Port : Grando erbo
Taio : 30 à 100 cm
Fueio : costo paralèlo
Tipe bioulougico : Eloufite
Cicle bioulougico : Planto renadivo
Gènre : Glyceria
Famiho : Poaceae
Famiho classico : Graminaceae
Ordre : Poales
Coulour de la flour :
Verdo
Petalo : ges
Ø (o loungour) enflourejado : 10 à 25 mm
Flourido : Printèms
- Estiéu
Sòu : Ca (Si)
Autour basso e auto : 0 à 1700 m
Aparado : Noun
Mai à avoust
Liò : Ribiero
- Roubino
- Ribo d'aigo
- Mueio
Estànci : Termoumediterran à Mountagnard
Couroulougi : Cousmoupoulito
Ref. sc. : Glyceria notata Chevall., 1827
(= Glyceria plicata (Fries) Fries )